info

Mijn naam is Willemien van Lith (1950). Ik ben afgestudeerd pedagoog (UVA) met als specialisatie voorlichting. Aanvankelijk heb ik me vooral bezig gehouden met het schrijven van artikelen over automatisering maar in de loop der tijd ben ik me gaan specialiseren op PR/Marketing. In theater de Meervaart in Amsterdam heb ik 28 jaar gewerkt als hoofd van de afdeling publiciteit. De laatste jaren is de online marketing steeds belangrijker geworden maar schrijven blijft mijn passie. Het maken van websites (niet duur en eenvoudig zelf aan te passen) wordt steeds vaker mijn werk. Daarnaast doe ik allerlei vormgeversklussen zoals het ontwerpen van flyers, banners en het bewerken van foto's. Het voeren van de eindredactie van uiteenlopende boeken (over kanker, babies, levensverhaal) vind ik inspirerend en het ois een uitdaging om een mooi eindresultaat te krijgen waar de schrijver blij van wordt.

Mijn eerste boek was: Van schoolbord naar toetsenbord, uitgegeven in 1985 bij Van Gorcum, een boek over de invoering van de computer in het basisonderwijs. Daarna heb ik een aantal boeken over de automatisering geschreven waaronder het Handboek Telewerken en Orientatie op de computer. Voorts zijn er veel artikelen verschenen in Trouw, Opzij, Intermediair en Secretaresse Magazine.  

 

Botshol in Beeld (2002) over alle facetten van het natuurgebied Botshol met aquarellen van Ina Berends

Dramatisch verhaal van een moeder bewerkt tot een boek 2011 (voor eigen gebruik alleen)

Achter het voordoek (2012) een theatrale thriller

Het halve huis (2013)  Roman over tweede huis in Frankrijk
Het Halve Huis als e book (december 2014)

Juni 2015  boek over Les Vaux, begeleiding bij kanker. Ik heb de eindredactie gedaan en de ruwe teksten bewerkt.

November 'Eerste hulp bij hechting', geschreven door Paulien Kuipers. De eindredactie was mijn verantwoordelijkheid. Ik ben tevens verantwoordelijk voor de website www.stichtingkinderleven.nl en de nieuwsbrieven. Daarnaast veel schrijfwerk voor hen als zakelijkleider van de stichting.

Zomer 216  verschijnt mijn derde roman: Doorgeefluik

2017 Van alle kanten 
Een 40 jarige, gelukkige en succesvolle journaliste, wordt opgenomen in een psychiatrische kliniek. Hoe heeft het zover kunnen komen, wat is er gebeurd dat ze zo depressief is geworden dat ze er een eind aan wilde maken.  Van alle kanten wordt dit drama belicht. De ouders, partner, kind,  broer, vriendin en collega vertellen ieder een stukje van hun beleving. ‘Van alle kanten’ laat zien dat er vele werkelijkheden bestaan. Het is GEEN autobiografisch verhaal. 

2017 Redactie boek Janteje Wartena,geschreven door Jaap Visser

2018 Over de top

2018 Redactie boek Portals, geschreven door Didi van der Velde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wat kan ik voor u doen?

Ik verzorg al uw schrijf- of redactiewerk: van jaarstukken tot het bewerken en drukklaar maken van een autobiografie.
Ook kunt u me inschakelen voor het maken van een online marketingplan of het opzetten/bijhouden van een facebook pagina, een website, email nieuwsbrief etc.
Ik werk op uur- of projectbasis en heb een BTW nummer en VAR verklaring.

Offerte aanvragen: wvanlith50@gmail.com 

Contact

willemienvanlith

Stuk in het Financieel Dagblad van 25 februari 2017 met interview o.a. met mij:

Alle kennis verhuist naar de cloud

 

© 2017 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode