Eigen boeken

 

Geïsoleerd in Frankrijk, 40 blogs in Coronatijd

Tijdens ons voorjaarsverblijf  in ons huisje in Frankrijk werden we overvallen door het Corona virus en het daaruit volgend consignement, de lock-down van de Fransen. We konden niet terug naar Nederland en om onze kinderen, familie en vrienden op de hoogte te houden heb ik dagelijks een blog geschreven. Naast deze eigen ervaringen zijn er verzonnen Coronaverhalen, sommigen puur gefantaseerd, anderen zijn op nieuwsfeiten gebaseerd. Wil je de PDF-versie ontvangen, stuur me een email wvanlith50@gmail.com

 

Schipbreukelingen, helen met familieopstellingen (2020)
Familieopstellingen maken duidelijk wat er in vorige generaties is misgegaan en welke geheimen er van generatie op generatie werden en worden overgedragen. Uiteindelijk strandt het schip en vaak is een van de nakomelingen het kind van de rekening. Geïnspireerd door het werk van Bert Hellinger.

 

 

 De blauwe brief (2020) 
Dit boek over een oneerlijke erfenisverdeling is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Alle personen en situaties zijn zo veranderd en aangepast dat het verhaal niet terug herleid kan worden tot de realiteit. De feiten zijn aangevuld en gekleurd door de fantasie van de auteur. Maar de waarheid blijft schrijnend overeind.

Dit boek is alleen als PDF te downloaden

 

Over de top (2018)
Over de top gaat over een samengesteld gezin met 7 (later 8) kinderen. Zoë, de oudste, vertelt het verhaal over haar vader Popie, stiefmoeder Jopie, hele en halfzusjes en -broertjes en al hun afwijkingen. Zij is zelf de enige normale in de familie. Tenminste? Een bijzondere gebeurtenis maakt alles anders. Voor iedereen vanaf 12 jaar.
 

 


Van alle kanten  (2017)
Een 40 jarige, gelukkige en succesvolle journaliste, wordt opgenomen in een psychiatrische kliniek. Hoe heeft het zover kunnen komen, wat is er gebeurd dat ze zo depressief is geworden dat ze er een eind aan wilde maken.  Van alle kanten wordt dit drama belicht. De ouders, partner, kind,  broer, vriendin en collega vertellen ieder een stukje van hun beleving. ‘Van alle kanten’ laat zien dat er vele werkelijkheden bestaan. 

 

Doorgeefluik (2016) Een doorgeefluik is een metafoor voor de manier waarop van generatie op generatie eigenschappen van de ouders worden doorgegeven aan de kinderen. Goede en minder goede eigenschappen en karaktertrekken. Vaak worden mensen zich pas later in hun leven bewust van de invloed die hun opvoeding en hun ouders op hen gehad hebben. 

 

 

Het halve huis (2013)  Twee Franse en twee Nederlandse meisjes groeien op. Er ligt een wereld van verschil tussen hun leven, opgroeien, ervaringen en denken.  De levens komen bij elkaar in het halve Franse huis, La Source Bas. Door de twee verhalen gaat het Franse huis leven en wordt de geschiedenis van de zussen verweven met alle voor- en nadelen en van het hebben van een tweede huis in Frankrijk.  

 

Achter het voordoek (2012) een theatrale thriller. In een theater speelt zich veel af achter het grote doek dat in de toneelopening hangt. Een luguber geheim wordt echter voor het voetlicht gebracht en dat heeft grote gevolgen. 


 


Botshol in Beeld (2002) over alle facetten van het natuurgebied Botshol met aquarellen van Ina Berends. 
Het boek is niet meer in de winkel te koop.
 

Vertalen van boek uit het Duits: Als je eens wist hoeveel ik van je hou (2019). De vertaling is klaar maar de erven van Bert Hellinger en Jirinina Prekop willen niet dat het uitgegeven wordt.

Boeken voor anderen   

Juni 2015  boek over Les Vaux, begeleiding bij kanker, Elly de Bruin en Jan Ligthart. Eindredactie en bewerken/herschrijven ruwe teksten.

 


November 2015 'Eerste hulp bij hechting', geschreven door Paulien Kuipers. De eindredactie was mijn verantwoordelijkheid. Als zakelijk leider heb ik de website www.stichtingkinderleven.nl gemaakt en vele nieuwsbrieven. Daarnaast veel schrijfwerk, ontwerpen flyers, cursusboeken etc. (tot 1-2-2019).

 

 

 

Redactie en vormgeving Jantje Wartena, geschreven door Jaap Visser (2017).  

 

 

 


Redactie boek Portals, geschreven door Didi van der Velde (2018). Portals, geschreven door Didi van der Velde en door mij geredigeerd. Portals gaat over een spirituele reis van twee kinderen. Ontroerend en mooi beschreven, 12+. 

Redactie boek Portals II, het zevende niveau, geschreven door Didi van der Velde (2020)

 


Julies Eigen Wijs Wijzer (2019) Een boekje, geschreven en getekend door Willem Jan Aalders, speciaal gemaakt voor zijn kleindochter. Door mij verder opgemaakt en klaargemaakt voor druk.

 

Tekst en vormgeving 

Syllabi voor cursus veilige hechting voor Stichting Kinderleven

 

Handboek Focus op Hechting voor de moeder-babygroep

 

 


 

 

Handboek voor cursisten Focus op hechting

 

 

 

 

Docentenhandleiding

 

 

 

 

Schrijven en vormgeving krant t.b.v. opening nieuwe pand Stichting Kinderleven.

 

 

 

 

 

 

 

 

Meervaart 2014 def.pdf (4976821)
De brochure voor het seizoen 2014-2015 is de laatste van de 24 brochures die ik geschreven heb voor de Meervaart. De vormgeving werd door anderen gedaan. Hiernaast een compilatie van alle voorkanten.

 

 

Blog

Voor het Pensioenfonds Zorg en welzijn heb ik een aantal blogs geschreven op weg naar mijn pensioen. Terug te lezen op https://pensioenwillemien.blogspot.com/

 

 

BLOGS

Coronatijd  114 blogs uit 2020 over ons geisoleerde verblijf inFrankrijk 

 

Pensioen? Ik?  12 blogs uit 2014 gepubliceerd op PFZW over mijn pensionering

 

Websites

2018  
www.gastenverblijfdenhook.nl

2018  
www.marjetsanders.nl 

2016  
www.arjanrietdekker.nl

2016 
www.malschaertvisualart.nl

 

https://www.fotodijkhuis.nl/

Flyers

Meer flyers kun je zien bij flyers

Contact

willemienvanlith

© 2020 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode